Tag det miljørigtige valg, når der skal støbes plast til din virksomhed og dit produkt

Tag det miljørigtige valg, når der skal støbes plast til din virksomhed og dit produkt

Dette indhold er sponsoreret.

At få produceret dit specifikke produkt eller en løsning til din virksomhed kan være noget omstændigt. Det er derfor ikke ualmindeligt at udvælge en samarbejdspartner som er erfarne indenfor deres felt, og kan tilbyde produktion i høj kvalitet. Plastik har altid været en god løsning for mange på grund af materialets fleksibilitet og omkostninger af produktionen. Men med et mere miljøbevidst og grønt erhvervsliv, som kun fortsat udvikler sig mere mod et miljørigtigt alternativ, så kan der være flere eftertanker ved at vælge plast som materiale. Er dette med i dine overvejelser, så kan Carmo være løsningen for dig og din virksomheds produktion når det kommer til plast.

Produktion af mange slags komponenter

Uanset hvilken slags virksomhed og produktion, som du står med, så er der mulighed for at få produceret komponenter til dit specifikke felt gennem Carmo. Her er der mange års erfaringer indenfor en bred vifte af virksomhedstyper og fagområder. Så skal der støbes produkter i plast indenfor for eksempel medicoindustrien, så er der hjælp at hente. Netop med medico komponenter kan der imødekommes de mange krav om renrumsproduktion, sporbarhed, og dokumentation, så der ikke er noget at sætte en finger på. Carmo kan også varetage støbningen af plast komponenter af mere teknisk karakter, for eksempel ventiler og forstærkningsringe. Der tilbydes også løsninger som er specifikke til dine behov og ønsker, så du kan være med i planlægningsfasen af dit produkt.

Miljørigtig produktion

Gennem Carmo kan du med god samvittighed overlade støbningen af dine plastkomponenter til andre. Her bliver der nemlig taget et stort ansvar for miljøet, og din virksomhed kan altså følge med i den moderne udvikling og reducere den CO2-udledning, som er forbundet med din virksomhed. Carmo benytter og tester løbende alternativer til ældre plastmaterialer, så der kan findes mere miljørigtige løsninger. Samtidig er der også et stort genbrug af overskudsmaterialer og reduktion af spild. 

Sprøjtestøbte løsninger i høj kvalitet

Hvis du har behov for at få en produktion af dine emner og komponenter af sprøjtestøbt plast hos erfarne og miljøbevidste fagfolk, så er Carmo en rigtig god mulighed. Hele vejen igennem, fra idéfasen til produktion af markeds klare produkter, får du rådgivning og tests af designs, prototyper, materialer, og hvad end der ellers skulle blive behov for. Og ved at følge udviklingen indenfor miljøbevidste produktionsanlæg og virksomheder, så vælger du med din sunde fornuft.

Tre tips til når du skal renovere dit soveværelse

Dette indhold er sponsoreret

Man bruger rigtig meget af sit liv på at sove, og søvn er utrolig vigtig for at vi kan fungere som mennesker. Det betyder også, at man bruger rigtig meget tid i sit soveværelse, og at det er vigtigt, at man har et godt soveværelse, som man føler sig tilpas i. For hvis man føler sig tilpas og har det godt i et rum, så er chancen også stor for, at man får en bedre søvn der. Derfor er det vigtigt at overveje, hvad der skal til, for at du føler dig tilpas et sted, hvis du for eksempel skal til at renovere dit soveværelse. Så kan du nemlig sikre, at det bliver lige som du gerne vil have det. Vi har lavet en lille guide med tips til, hvad du skal tænke over, inden du renovere dit soveværelse. 

Nye senge

Det er ikke kun soveværelset, der er vigtig for ens søvn. Det er sengene også. Derfor kan man lige så godt gå ud og investere i nogle nye senge, når man alligevel er i gang med at renovere. Det kan dog være svært at vide, hvilken en seng der er bedst. Lige meget hvor mange topmadras test og senge test man læser, så ved man ikke helt selv, hvilken seng der passer bedst til en selv. Derfor er det en rigtig god ide at gå ud og prøve nogle forskellige senge og få noget professionel vejledning, inden man køber en ny seng. 

Vinduer

En anden ting der er vigtig for at have et godt soveværelse er at have nogle vinduer og nogle gode gardiner. Vinduer er vigtige, fordi det er godt at få noget frisk luft ind i sit soveværelse. Det skaber for det første et bedre indeklima, hvilket er godt i ethvert rum, hvor man bruger store dele af sin tid. Derudover så viser undersøgelser også, at man sover bedre i et rum, hvor der er kommet frisk luft ind. Men det er ikke kun vinduer, der er vigtigt, fordi når man har vinduer, så er det også vigtig at have nogle gode gardiner. Man sover nemlig også bedst i et koldt rum. 

Skabsplads

En af de ting som folk efterspørger mest er opbevaring. Derfor er det en rigtig god ide at tænke opbevaring ind i sin renovering. På den måde så sikre man sig, at der kommer nok opbevaring i soveværelset. Det er for eksempel rigtig rart at have masser af skabsplads i sit soveværelse, så man kan opbevare sit tøj ordentligt.

Find det bedste mobile bredbånd og hold dig opdateret om byggebranchen

Dette indhold er sponsoreret

Byggebranchen er en spændende og pulserende branche hvor der sker mange nye ting hele tiden. Lige fra spændende projekter til store aftaler, så er der mange ting at holde øje med. Derfor er det blevet vigtigt at være til stede online, så du hele tiden får de nyeste opdateringer og ikke går glip af vigtig information. For bedst at kunne følge med og have adgang til den rette information bør du sikre din internetforbindelse, så du hurtigt og billigt får adgang til nettet fra din computer. Du bør derfor gå ind og sammenligne priser på mobil bredbånd og sikre, at du får det bedste abonnement til den bedste pris. 

Mange muligheder samlet et sted

Du kan sammenligne mobilt bredbånd fra en lang række forskellige udbydere online. Herinde får du adgang til en oversigt over de største udbydere af mobilt bredbånd samt hvilke priser og abonnementer de hver især kan tilbyde. Der er nemlig stor forskel på, hvad du får med i prisen og hvilken pris, du i første omgang skal betale. Du kan derfor både spare penge og få bedre data ved at sammenligne dine muligheder.

Når du skal sammenligne de forskellige mobile bredbånd er der et par parametre, som du bør vurdere ud fra:

  1. For det første bør du undersøge mængden af data som du får med i abonnementet. Dette er nemlig det mest altafgørende for om du får den rette forbindelse til dit behov. Hvis du for eksempel blot bruger nettet til at læse nyheder og være på sociale medier, så behøver du ikke den største mængde data. Omvendt, hvis du bruger computeren til at stream film og TV eller måske til at spille på, så har du brug for en god mængde data for at kunne blive ved med dette. 
  2. For det andet bør du være opmærksom på router typen. Nogle abonnementer tilbyder en router med i prisen, så du ikke behøver bekymre dig om din forbindelse. Andre udbydere tilbyder et SIM kort, som du kan sætte i din router derhjemme, og som dermed giver dig adgang til dit internet. Der er også nogle udbydere som ikke inkluderer en router, og dermed skal du tilkøbe denne ud over prisen på abonnementet. 
  3. For det tredje bør du undersøge prisen for oprettelse og om der er binding. Oprettelse skulle gerne være gratis, da der mellem udbydere er god konkurrence for at få kunder. Derfor kan det oftest ikke betale sig at vælge en udbyder, hvor du skal betale for oprettelsen, da dette næsten er en selvfølge at være gratis. Det kan betale sig at vælge mobilt bredbånd uden binding, da du dermed ikke skriver under på at bibeholde dit abonnement i en bestemt periode eller betale et bestemt beløb. 
  4. Til sidst bør du også sammenligne priser og tilfredsstillelse. Hjemmesiden viser dig nemlig både prisen pr måned for et abonnement, samt en anmeldelse af abonnementet. Dermed kan du hurtigt skabe overblik over om du får et godt abonnement og en god dækning for prisen. 

En guide til det perfekte fristed

Dette indhold er sponsoreret

Lever man i en lejlighed, et rækkehus eller et andet lille sted, så kan ens drømme hurtigt begynde at vandre. Hvis man dog bare havde plads! Det er sjældent svært at finde på, hvordan man i så fald ville bruge den. Vi her på redaktion kender så udmærket til denne situation. Vi drømmer tit om alle de muligheder der ville være, hvis man en dag kunne få 50 kvm til lige hvad man havde lyst til. For os er svaret klart; vi ville lave vores eget fristed i form at drømmeværkstedet. Med baggrund i alle disse drømme, har vi derfor valgt, at vi vil give dig den perfekte guide til, hvordan du kan få et værksted, som alle dine venner vil misunde dig.

Hav udstyret i orden

Det mest basale i et værksted må siges at være værktøjet. Uden værktøj, ja, så har værkstedet som sådan intet eksistensgrundlag. Nogle af de bedste timer er for os,  er når vi har tiden til at være os selv, og hvor vi kan bygge, reparere, skrue med mere, men alle disse ting kræver selvsagt værktøj. Vi vil derfor anbefale dig, at du til dit eget drømmeværksted undersøger grundigt hvilket værktøj du skal bruge, og så herefter finder noget af en høj kvalitet. Vi kender alle situationen alt for godt, hvor man enten ikke har det man skal bruge, eller at det man skal bruge er gået i stykker. Denne situation vil man ikke sætte sig selv i, og vi vil derfor anbefale at du tager et kig ved Globaltools. Globaltools er en virksomhed, som tilbyder værktøj og maskiner af høj kvalitet, og du vil derfor ikke fortryde, hvis du køber dit fremtidige værktøj her.

Gå aldrig ned på lyd

Vi har alle vores meninger om musik. Nogen kan bedst lide den ene genre, og andre kan bedst lide en anden. Men fælles for os alle er, at vi alle godt kan lide den gode lyd. I et værksted er det derfor alfa og omega, at du finder nogle gode højtalere. Man skal kunne bruge mange timer i sit værksted, og her er musikken for mange en tro følgesvend, men skratter højtalerne, så er det ikke til at holde ud.

Kunst er mange ting

Hvad skal man have til at pryde væggene? Meningerne er mange, men et godt bud er de klassiske kalendere fra Würth. Disse herre eller dame kalendere høre sig på en måde til på et værksted. Kalenderne produceres stadig den dag i dag, men kan man finde nogle af de gamle, kunne dette være et sjovt indslag i dit kommende værksted. 

Øg effektiviteten med den korrekte el-løsning

Dette indhold er sponsoreret.

Hvis du ejer en virksomhed, som har til hovedformål at producere og levere en vare eller et produkt til dine kunder, så har du måske oplevet, at der opstår store problemer, hvis din produktion lige pludselig ikke fungerer, som den skal. Dine kunder ville blive utilfredse, dine ordrer bliver forsinkede, og du mister måske omsætning på bundlinjen i sidste ende. 

I mange tilfælde kan denne typer problemer dog imødekommes af den korrekte el-løsning til din virksomhed. En korrekt produceret og monteret styretavle kan nemlig hjælpe dig rigtig godt på vej og sørger for, at din produktion kører som smurt. Sådanne styretavler kan du få hos Sydkystens Automatik.

Erfaring og kvalitet går hånd i hånd

Hos Sydkystens Automatik kan du regne med, at håndværket er i orden. De har nemlig været etableret siden 2007, og har både produceret og monteret et utal af styretavler siden da. I virksomheden er ansat en række elektrikere, som alle er utroligt detaljeorienterede, og de arbejder hårdt for, at alting spiller hele vejen igennem processen. 

Hos Sydkystens Automatik finder du i deres ansatte og ledelse en helt særlig kompetenceprofil, som skaber et helt unikt kendskab til faget, hvilket du ikke finder andre steder. Hvis du leder efter en ekspert inden for styresystemer, så er de uden tvivl det oplagte valg. Her er du sikret rutineret og sikker behandling af din opgave og det allerbedste resultat.  

Sikkerheden er i top

Hos Sydkystens Automatik lægger de stor vægt på, at du får det suverænt bedste resultat, hvis du overlader monteringen af dine styretavler til professionelle. Det er, når ikke fagfolk begiver sig ud i denne opgave, at der ofte sker problemer med produktionen, og kunderne bliver utilfredse. Overlad derfor altid dette til professionelle og erfarne folk, så du får det sikreste og mest stabile resultat. 

En stor fordel ved at benytte Sydkystens Automatik til denne type af opgaver er, at de også selv producerer de styretavler, som de monterer i en løsning ude i din virksomhed. Det giver nemlig montøren de bedste betingelser for at tilpasse systemet til lige netop dine behov. Der er intet overladt til tilfældighederne. 

Løser mange forskellige typer af opgaver

Hos Sydkystens Automatik kan du være sikker på at få grundig vejledning, uanset hvilken type opgave, du har behov for at få løst. De kender deres produkt og services ud og ind, og kan derfor give dig den bedst mulige vejledning til dine behov. 

Styretavler er relevante for dig, som har større procesanlæg, produktionsanlæg eller eksempelvis ventilationsanlæg i større omfang. Sydkystens Automatik kommer gerne ud og udfører service og vedligeholdelse på de styretavler, som de har monteret, uanset hvilken type opgave de har løst for dig.  

Kan det betale sig at hulmursisolere?

Dette indhold er sponsoreret.

Er dit hus bygget et sted mellem 70’erne og 90’erne så er der god sandsynlighed for at du har en hulmur der ikke er isoleret.

Det vil sige at der blot er luft mellem inder og ydermur, i nogle tilfælde har der måske været isoleret, men isoleringen kan efter mange år falde sammen.

Om det kan betale sig at investere i hulmursisolering kommer an på flere forskellige ting.

Læs med her for at finde ud af om det kan betale sig for dig. 

Indhent et tilbud

For at vide om det kan betale sig, så bliver du nødt til at starte med at finde ud af hvad det koster at hulmursisolere dit hus.

Prisen kan være meget variabel og afhænger bl.a. hvem du vælger til opgaven, hvilke materialer du vil have isoleret med, og hvor mange kvadratmeter det drejer sig om.

Det bedste du kan gøre, er at indhente tilbud fra et par forskellige håndværkere, og så vælge den laveste pris. 

Finansieringen

Når du først har fået prisen på at hulmursisolere, så kommer du til finansieringen.

Hvis det er mange penge det drejer sig om, så er det ikke helt ligegyldigt hvordan du finansierer løsningen ift. hvor meget du kan spare.

Vælger du f.eks. at omlægge dit realkreditlån, og dermed afdrage på finansieringen i mange år, så får du en fast lav månedlig ydelse og kan faktisk mærke besparelsen med det samme.

Vælger du derimod at tage fra opsparingen, eller tage et dyrere lån, så går der længere tid inden du reelt set begynder at spare penge.  

Din nuværende varmekilde

Din nuværende varmekilde har også noget at sige for hvor meget du kan spare. Som du nok ved så er opvarmning med el og olie væsentligt dyrere end f.eks. naturgas, pillefyr, solvarme og så meget andet.

Men har du allerede en meget miljøvenlig og billig opvarmnings løsning, så er det ikke sikkert at der er den store besparelse at hente.

Derfor er finansiering og besparelse tæt forbundet når du skal kigge på om det kan betale sig at hulmursisolere.

Få hjælp til beregningen

Det kan være et svært regnestykke at lave selv, da der er mange faktorer der spiller ind. Heldigvis kan du ved de fleste fagmænd der tilbyder hulmursisolering også få hjælp og rådgivning til at beregne hele økonomien i projektet.

Et alternativ er også at søge rådgivning ved en ekstern og uafhængig tredjepart. 

Skal du flytte? Overvej, om elselskabet skal flytte med

Dette indhold er sponsoreret.

Der er rigtig mange praktiske ting, som flyver igennem hovedet på én i forbindelse med en flytning. Det er et kæmpe arbejde at pakke ned, renovere og flytte alle sine ting. For mange kan det derfor virke uoverskueligt også at skulle tage stilling til sit valg af elselskab.

Alligevel er en flytning en rigtig god lejlighed til at undersøge, om du skal tage dit elselskab med til det nye hjem – eller om det kan betale sig at vælge et nyt. Der er rigtig mange elselskaber på markedet, og i Danmark kan du frit vælge, hvem der skal levere din strøm. Og der er rigtig mange penge at spare, hvis du skifter fra et dyrt elselskab til et billigt elselskab.

Spar tusindvis af kroner

Det er vidt forskelligt, hvilke elpriser de danske elselskaber tilbyder. Der kan være helt op til tre kroner at spare pr. brugt kWh. Det lyder måske ikke af mange penge, men eftersom en gennemsnitsdansker bruger omkring 1.600 kWh om året, løber det pludselig op i store beløb.

De store prisforskelle på markedet skyldes blandt andet, at elselskaberne tilbyder forskellige typer abonnementer. Nogle elselskaber tilbyder særligt billige introtilbud eller har bindingsperioder, som betyder, at du skal betale et gebyr for at opsige din aftale før periodens udløb. Det kan også have indflydelse på prisen, om du vil have leveret grøn energi, der eksempelvis er produceret af danske vindmøller.

Sidst, men ikke mindst, har det også indflydelse på prisen, om du vælger en variabel eller en fast pris. Den variable elpris svinger afhængigt af den aktuelle markedspris på el. Det betyder, at prisen både kan gå op og ned, og her skal du gøre op med dig selv, hvor risikovillig du er. Den faste pris kan du altid regne med, men til gengæld vil du ikke spare penge, hvis markedsprisen pludselig falder.

Tjek din elregning

Når du flytter til din nye bolig, skal du tage stilling til, om du vil flytte din nuværende aftale til den nye bolig, eller om du vil finde et nyt elselskab. Gør dig selv den tjeneste at tjekke dine seneste elregninger igennem, og tjek hvad du i gennemsnit har betalt pr. kWh. Hvis prisen ligger i den høje ende, skal du måske ikke tage elselskabet med i flyttekassen.

Det er ganske gratis at skifte elselskab, og på nettet kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke elselskaber der er billigere end dit nuværende. Du vil hurtigt kunne se, hvor stor forskel der er på de enkelte elselskaber. Måske finder du ud af, at du allerede har et billigt elselskab, men hvis der er penge at spare, er det om at gribe chancen. Det er naturligvis vigtigt at vælge et elselskab med en billig pris pr. kWh, men undersøg også, om der er gebyrer eller andre udgifter ved abonnementet. Det billige introtilbud kan også være fristende at vælge, men ofte vil prisen stige, når tilbuddet udløber, og som regel er det ikke den billigste løsning i det lange løb.

Find en A-kasse, der passer til din branche

Dette indhold er sponsoreret.

De fleste af os er i arbejde det meste af livet. Alligevel kan vi ikke gardere os fuldstændigt mod pludseligt opstået arbejdsløshed. Når du mister dit job, har det ikke altid noget at gøre med din præstation. Af og til betyder det blot, at firmaet ikke har råd til fortsat at have dig ansat. 

Uanset årsagen til din arbejdsløshed – hvad end du er blevet opsagt eller selv har sagt op – er det naturligvis vigtigt, at du har et sikkerhedsnet, så kan betale dine regninger, selvom du ikke længere har en normal lønindkomst. I denne sammenhæng er en A-kasse så godt som uundværlig.  

Hvad er en A-kasse? 

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og når du er medlem af en A-kasse, kan du få dagpenge, hvis du en dag skulle stå uden job. 

I modsætning til kontanthjælp koster det penge at være medlem af en A-kasse. Dog får du langt flere penge udbetalt af A-kassen, end du gør, når du er på kontanthjælp, og derfor er det vigtigt, at du ikke vælger A-kassen fra, blot fordi den kræver jævnlige kontingenter. 

Hvorfor skal jeg melde mig ind i en A-kasse? 

Du skal melde dig ind i en A-kasse af samme årsag, som du skal have styr på dine forsikringer – for at kunne føle dig tryg i din hverdag. Det er ikke sikkert, at du nogensinde reelt set får brug for din A-kasse. Men hvis du mister dit arbejde, gør A-kassens månedlige udbetalinger, at du i det mindste ikke også skal fra hus og hjem. De danske A-kasser udbyder desuden seminarer, workshops og hjælp til din jobsøgning. Selv når du er i job, kan det være en god idé regelmæssigt at tjekke A-kassens tilbud ud. Nogle af dem kan nemlig hjælpe dig med at styrke dine kompetencer, så du bliver endnu bedre klædt på til arbejdsmarkedet.  

Hvilken A-kasse skal jeg vælge? 

Hvis du er nået hertil i denne tekst, sidder du sandsynligvis tilbage med ét spørgsmål – hvilken A-kasse skal jeg vælge? Den rette A-kasse afhænger i høj grad af, inden for hvilket felt du som regel beskæftiger dig. Hvis du for eksempel er tømrer, skal du altså ikke nødvendigvis melde dig ind i den samme A-kasse som en akademiker. Der findes masser af online guides, der kan hjælpe dig med at foretage det rette valg. Og hvis du fortsat er i tvivl, når du har orienteret dig på nettet, bør du henvende dig direkte til A-kasserne for at få styr på dine muligheder. 

Få hjælp ved boligkøb

Annonce

Når man skal investere sine penge i en ny bolig kan det være en overvældende oplevelse. Et boligkøb er for rigtig mange mennesker den dyreste og vigtigste investering de kommer til at lave i løbet af deres liv. Derfor er det også vigtigt, at der er styr på alt inden underskriften bliver sat, men det kan være svært at danne sig et overblik over de mange ting, man skal være opmærksom på, når man køber en bolig. Dette gælder i endnu højere grad, hvis du er førstegangskøber, og ikke har nogen tidligere erfaring med boligkøb. Hvis man ikke har overblik over alle de ting, der skal være styr på ved et køb af bolig, og føler sig lidt usikker, så kan det være en rigtig fornuftig ide at få hjælp af en professionel.

Få professionel rådgivning

Når du skal investere mange penge i en bolig, kan det være en stor hjælp og en tryghed at søge hjælp hos en professionel, der kan give køberrådgivning. Du kan både blive rådgivet i enkelte dele af boligkøbet, hvor du føler dig på udebane, eller fra start til slut, hvis du har behov for dette. Men hvad kan en rådgiver så egentlig hjælpe dig med? 

Rådgivning i alle faser af boligkøb

En køberrådgiver vil rådgive dig gennem alle faser af boligkøbet, hvis du ønsker dette. Først og fremmest kan de hjælpe dig med økonomisk rådgivning, og give dig et overblik over, hvor mange penge du har til rådighed. Rådgiveren kan hjælpe dig, når du skal optage et lån i en bank, og sikre dig, at du får det bedste lån på markedet. Desuden vil de også hjælpe dig, når du til sidst skal forhandle om den bolig du har kastet din kærlighed på. Derudover kan du også få rådgivning, der særligt fokusere på det byggetekniske. 

Byggeteknisk rådgivning

Ved at inddrage en byggeteknisk rådgiver, så undgår du ubehagelige overraskelser når boligen er købt og du har overtaget den. Rådgiveren vil nemlig hurtigt gennemskue, hvis der er større skader på boligen, som ikke umiddelbart er synlige. Lad derfor en uvildig rådgiver se på boligens tilstandsrapport før i påbegynder forhandlingerne. Du vil også kunne få hjælp til at det juridiske, der kan være meget uoverskuelige og forvirrende, hvis man ikke har viden omkring det. For en helt almindelig person kan det være svært at overskue og forstå den store bunke af dokumenter, og de mange juridiske fagtermer. I særdeleshed hvis du er førstegangskøber, og ikke har erfaring med køb af ejendom. Der er mange gode grunde til at få professionel køberrådgivning, og ved at få uvildig køberrådgivning er du sikker på, at du træffer et god og fornuftig beslutning i forbindelse med dit boligkøb. 

Få et overblik over de danske snerydningsregler

Annonce

De fleste sidder og drømmer om en hvid jul, når vintermånederne rammer. For majoriteten, så forbindes sne med glæde og har ofte skønne minder, når de ser de første snefnug falde fra himlen. Fra intense sneboldkampe i folkeskolen, til at overvære sin førstefødte trille sin første snemand og sætte prikken over i’et i form af guleroden, der fungerer som snemandens næse. Men en stor mængde af sne har også en bagkant, der kan føre til alvorlige personskader, hvis det ikke ryddes af vejen. 

Reglementet for snerydning 

Når snefnuggene falder, og danner store mængder af snedynger, så skal man vide, at ansvaret for rydningen altid ligger hos ejeren af den pågældende grund. Overholdes det lovpligtige reglement ikke, så kan det ende med at koste dyrt. Derfor er det vigtigt at danne sig et overblik og være bevidst om, hvilke forpligtelser man som ejer har, når sneen indtræffer. Som ejer af en eller flere grunde, er det dit ansvar at snerydning og saltning er tilstrækkelig – dette værende både privat- og erhvervsgrunde. Der er ligeledes et bestemt tidsrum, hvor der skal være ryddet og saltet. I hverdagene er det tidsrummet mellem 07.00 til 22.00, der gør sig gældende, hvor det om søndagen er mellem 08.00 til 22.00. Som udgangspunkt skal snerydningen finde sted hurtigst muligt efter sneens fald medmindre man er på arbejde, når sneen falder. Her skal man i stedet gøre det så snart man kommer hjem. Ønsker man dybere indsigt i snerydningsreglerne, så kan man finde alle snerydnings regler her

Ansvar i forbindelse med personskader

Har man som ejer, forening eller myndighed ikke foretaget en tilstrækkelig rydning af sne og saltning kan dette resultere i personskader grundet glat føre. Sådanne faldskader kan optræde i forskellige afskygninger, og kan være alt fra brækkede ben, arme og håndled til hjernerystelser samt nakke- og rygskader. Ansvaret for den pågældende personskade ligger hos ejeren af den grund, hvor skaden finder sted. Befinder man sig på en privat grund, så er det ejeren af denne, som skal betale erstatningen. Der kan indtræffe situationer, hvor den givne grund benyttes af en lejer. I det tilfælde, så er det ikke lejerens ansvar, men derimod udlejerens, hvorved erstatningen skal dækkes af ham eller hende. Skulle man derimod komme til skade på et offentligt sted som resultat af utilstrækkelig snerydning og saltning, så ligger ansvaret hos kommunen. Her skal man kontakte en offentlig myndighed enten gennem kommunen eller ved hjælp af eget forsikringsselskab.