Find en A-kasse, der passer til din branche

okt 19, 2021 Bolig

Dette indhold er sponsoreret.

De fleste af os er i arbejde det meste af livet. Alligevel kan vi ikke gardere os fuldstændigt mod pludseligt opstået arbejdsløshed. Når du mister dit job, har det ikke altid noget at gøre med din præstation. Af og til betyder det blot, at firmaet ikke har råd til fortsat at have dig ansat. 

Uanset årsagen til din arbejdsløshed – hvad end du er blevet opsagt eller selv har sagt op – er det naturligvis vigtigt, at du har et sikkerhedsnet, så kan betale dine regninger, selvom du ikke længere har en normal lønindkomst. I denne sammenhæng er en A-kasse så godt som uundværlig.  

Hvad er en A-kasse? 

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og når du er medlem af en A-kasse, kan du få dagpenge, hvis du en dag skulle stå uden job. 

I modsætning til kontanthjælp koster det penge at være medlem af en A-kasse. Dog får du langt flere penge udbetalt af A-kassen, end du gør, når du er på kontanthjælp, og derfor er det vigtigt, at du ikke vælger A-kassen fra, blot fordi den kræver jævnlige kontingenter. 

Hvorfor skal jeg melde mig ind i en A-kasse? 

Du skal melde dig ind i en A-kasse af samme årsag, som du skal have styr på dine forsikringer – for at kunne føle dig tryg i din hverdag. Det er ikke sikkert, at du nogensinde reelt set får brug for din A-kasse. Men hvis du mister dit arbejde, gør A-kassens månedlige udbetalinger, at du i det mindste ikke også skal fra hus og hjem. De danske A-kasser udbyder desuden seminarer, workshops og hjælp til din jobsøgning. Selv når du er i job, kan det være en god idé regelmæssigt at tjekke A-kassens tilbud ud. Nogle af dem kan nemlig hjælpe dig med at styrke dine kompetencer, så du bliver endnu bedre klædt på til arbejdsmarkedet.  

Hvilken A-kasse skal jeg vælge? 

Hvis du er nået hertil i denne tekst, sidder du sandsynligvis tilbage med ét spørgsmål – hvilken A-kasse skal jeg vælge? Den rette A-kasse afhænger i høj grad af, inden for hvilket felt du som regel beskæftiger dig. Hvis du for eksempel er tømrer, skal du altså ikke nødvendigvis melde dig ind i den samme A-kasse som en akademiker. Der findes masser af online guides, der kan hjælpe dig med at foretage det rette valg. Og hvis du fortsat er i tvivl, når du har orienteret dig på nettet, bør du henvende dig direkte til A-kasserne for at få styr på dine muligheder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *