Skal du bygge ny terrasse?

aug 18, 2021 Bolig

Annonce

En terrasse er på mange måder havens samlingspunkt. Det er her man bruger langt det meste af tiden i haven, sammen med familie, venner, eller eventuelt kollegaer på arbejdspladsen, når sommeren er over os og solen skinner i det varme sommervejr. Derfor er det også vigtigt, at det er et rart sted at være altså at det er hyggeligt og indbydende. Så måske er det tid til en renovering af den gamle terrasse? Her i artiklen finder du gode råd og ideer til, hvordan kan bygge en ny, hyggelig og indbydende terrasse. 

Først og fremmest, fundamentet 

Det der gør en terrasse til en terrasse er netop fundamentet. Dette kan laves på et utal af forskellige måder, og du bør vælge dette materiale efter hvilken stil og hvilket look, du går efter ved terrassen, men du bør også vælge efter vedligeholdelses tiden af dette materiale, afhængigt af, hvor meget tid du vil bruge på at vedligeholde terrassen. Mange vælger at få lavet et fundament af sten og beton, hvilket kan være en god løsning. Dette er relativt let at vedligeholde, bortset fra det ukrudt der kan komme op gennem fliserne og eventuelle alger. Det kan dog give et lidt koldt look til terrassen. En anden god mulighed er at lave terrassen af træ. Dette giver et mere hyggeligt look og er relativt let at vedligeholde, hvis man vælger det rigtige træ. Her kan det være en god ide at vælge trykimprægneret træ, da dette kan holde til meget forskellige vind og vejr, hvilket er vigtig for terrassebrædder. Det væsentligste er, at du finder det materiale, der passer til dine behov og som du synes, ser bedst ud. 

Skab hyggen

Det kan være lidt svært, at skabe hyggen i et udendørs rum, men det er bestemt ikke umuligt. Først og fremmest skal man have nogle gode møbler, hvori man kan bruge tid med venner og familie. Der findes et hav af forskellige havemøbler på markedet, det vigtigste er at finde nogle som man kan lide udseendet på, men også nogle som er af god kvalitet. Her kan man enten holde sig til plastmøbler, da disse ikke kræver meget vedligeholdelse men måske er af knap så god kvalitet, som for eksempel træmøbler. Træmøbler kræver dog lidt mere vedligeholdelse, hvis de skal holde sig pæne. For at skabe mere hygge er det en god ide, at sætte mange forskellige planter og blomster på terrassen. Du kan også med fordel lave en overdækket terrasse, som man også kan bruge i regnvejr og for at tilføje ekstra hygge til denne, kan det være en super god ide, at hænge nogle udendørs lyskæder op, som kan lyse på de sene sommeraftener. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *