Start af Virksomhed – Sådan kommer du i gang

jul 11, 2020 Erhvervslivet

De fleste går og drømmer om at starte deres egen virksomhed. Opstart af virksomhed, er dog ikke altid lige nemt at overskue, da det er svært at vide hvordan man kommer ordentligt i gang, og hvad der er vigtigt at have overblik over som iværksætter. 

Som iværksætter er det særdeles fordelagtigt at skabe et overblik over den idé, der skal føres ud i livet og på længere sigt give gevinst. De fleste vil opleve at de har brug for iværksætter hjælp til at start ny virksomhed. Denne hjælp og vejledning vil gøre det nemmere for de fleste at komme gennem processen. For at skabe et overblik, er det nødvendigt at udarbejde en forretningsplan, som en form for tjekliste, til hvordan man kommer i gang med en ny virksomhed, og hvad man skal være opmærksom på når ved opstart af virksomhed.

Få overblikket: Opstart af ny virksomhed tjekliste

Hvis man ønsker at starte ny virksomhed, er der en række forhold, man skal være opmærksom på. I det følgende står der skrevet 12 ting, man skal være opmærksom på, og som giver et overblik til opstart af virksomhed. 

 1. Beskrivelse af forretningsidé

Hvis man gerne vil drive en succesfuld virksomhed, skal forbrugerne overbevises om, at din forretningsidé er god og unik. 

 1. Undersøgelse af markedet

Undersøg markedet, så kundepotentialet og konkurrenterne kendes, inden for dit formål med virksomheden.  

 1. Hold styr på økonomien

I opstartsfasen er det vigtigt at have styr på økonomien. Skab et overblik over finansieringsmuligheder og læg dernæst et budget, så er man godt på vej – også hvis du en dag skal mødes med banken. 

 1. Skab synlighed med digital markedsføring

Benyt digital markedsføring til at skabe synlighed og styrke kendskabet til dit produkt og brand. Digital markedsføring kan eksempelvis være sociale medier, blogs eller trykte medier. 

 1. Overvej beskyttelse af idéer

Din virksomhed kan være baseret på en unik forretningsidé, et særligt design eller forretningsnavn og logo, som der er behov for at beskytte. 

 1. Udvælg virksomhedsformen

Alle virksomhedsformer har særlige kendetegn, fordele og pligter. Overvej derfor hvilken virksomhedsform der passer bedst til virksomheden, inden du registrerer virksomheden og får et CVR-nummer. 

 1. Husk NemKonto, NemID og Digital Post 

Ved opstart af virksomhed, skal man have en NemKonto, NemID og være tilmeldt Digital Post.

 1. Få styr på forsikringer

Der findes en række forsikringer, du skal have styr på, ved opstart af ny virksomhed. Nogle af dem er lovpligtige, mens andre er frivillige. Disse skal udvælges og tegnes. 

 1. Husk de nødvendige tilladelser

Alt efter hvilken branche virksomheden befinder sig indenfor, kan det være nødvendigt at indhente tilladelser, fx alkoholbevilling i restaurationsbranchen. Find ud af, hvilke tilladelser der er nødvendige for virksomheden.

 1. Find et lokale, der egner sig til virksomheden

Overvej hvor virksomheden skal placeres, og om der skal lejes kontor, butikslokale eller om eget inventar skal i brug. Nogle virksomheder kræver bestemte lokaler.

 1. Overvej ejeraftale (hvis I er flere ejere)

Ejer man en virksomhed med andre, er det fornuftigt at beskrive betingelserne for det fælles ejerskab i en ejeraftale. 

 1. Hold styr på reglerne som arbejdsgiver 

Hvis virksomheden vokser sig så stor, at ansatte bliver en nødvendighed, skal man have styr på hvilke forpligtelser der skal overholdes, når man har ansatte.

af admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *